Singapore Expats Forum

Playstation 3 from Canada will it work?

Discuss about computers & Internet. Including mobile phones, home appliances & other gadgets. Read about Windows security risks or virus updates.
tomodomo
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Sat, 21 Feb 2009
Location: vancouver

Playstation 3 from Canada will it work?

Postby tomodomo » Sat, 21 Feb 2009 5:47 pm

Trying to find out if I my Canadian PS3 will work with the power in Singapore or if i need to buy a special AC attachment (other than the cord).

User avatar
sillingw
Chatter
Chatter
Posts: 304
Joined: Wed, 04 Jan 2006
Location: West coast

Postby sillingw » Wed, 25 Feb 2009 1:58 am

I don't know the voltage in Canada (I assume 110v same as US) but we are on 240v here, if that's the case then no it will not work unless you get a transformer - available in many electrical shops here. I'm not really a fan of transformers, they get hot and use power and are ugly, but that is an option - the other thing to look at is: Can you find a switch on the back of the PS3 that allows you to switch the voltage - it would be close to the power on/off switch, many computers have this now, but I'm not sure about PS3 and I cannot check mine at the moment as I'm out of the country.

User avatar
pakjohn
Chatter
Chatter
Posts: 353
Joined: Mon, 29 Sep 2008
Location: Jamaica

Postby pakjohn » Wed, 25 Feb 2009 4:55 am

FWIW, my PS3 operates on 100 to 300 volts so all I did was use an adaptor I purchased at Harvey Normans for 3 SGD. Look at the writing on the power supply of your PS3, it should say 100-300vac.
Pakjohn


  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Computer, Internet, Phone & Electronics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests