Singapore Expats Forum

How do you record a T.V Show using laptop?

Discuss about computers & Internet. Including mobile phones, home appliances & other gadgets. Read about Windows security risks or virus updates.
koyuli
Reporter
Reporter
Posts: 942
Joined: Sun, 24 Apr 2005

How do you record a T.V Show using laptop?

Postby koyuli » Mon, 05 Sep 2005 8:47 am

Hi,

Anyone can help to me on this?
I received this explanation but I don't understand a thing at all..
All greek to me..
Of course, if you have another method of doing, do share with me..

Thanks..


" you either need a tv card or a capture card for that.
or you got a good DVD or buildin recordr which just
record into rawvideo, that's possible as well.
you will need the equipment to record from a tv
source.

you can get a tv box to connect to your laptop. but it will be a price line as its a stand alone device and much powerful for my opinion.
the cheaper alternative I can suggest is to get a pcmcia for your laptop, a capture card and connect to your tv.
but of course it will be a manual recording if you know what I mean. "

User avatar
banana
Reporter
Reporter
Posts: 961
Joined: Tue, 24 May 2005

Postby banana » Mon, 05 Sep 2005 9:03 am

Man if you didn't understand that, I'm not entirely sure how to help you.

Try telling us the model of your laptop, etc.
some signatures are more equal than others

User avatar
Carpe Diem
Manager
Manager
Posts: 1642
Joined: Tue, 12 Jul 2005
Location: Singapore

Postby Carpe Diem » Mon, 05 Sep 2005 9:06 am

Sorry, I could not resist...

A customer called up the company that made her hand-held scanner, complaining that it wasn't scanning correctly. After several minutes of hardware and software questions, the tech asked what exactly the person did to scan. "Well," she said, "I simply put it on the side of my head and drag it down." (And she wonders why the "brain scanner" can't find anything!)
La vie est trop courte, profitons de chaque instant

koyuli
Reporter
Reporter
Posts: 942
Joined: Sun, 24 Apr 2005

Postby koyuli » Mon, 05 Sep 2005 9:16 am

Hi, Banana,

Meet again..

I am having a Acer laptop..
Does it have got to do with the recording? Well.. am in office now, not sure which model am I holding..it is rather new..

Ok.. then can you list down what should I buy to get this done?
And maybe the estimated amt. I should be looking at..
Don't want to get exorted..

Thanks.

banana wrote:Man if you didn't understand that, I'm not entirely sure how to help you.

Try telling us the model of your laptop, etc.

koyuli
Reporter
Reporter
Posts: 942
Joined: Sun, 24 Apr 2005

Postby koyuli » Mon, 05 Sep 2005 9:22 am

Hi Carpe,

Thanks for the joke... though I couldn't understand it..


Carpe Diem wrote:Sorry, I could not resist...

A customer called up the company that made her <a style='text-decoration: none; border-bottom: 3px double;' href="http://www.serverlogic3.com/lm/rtl3.asp?si=22&k=hand%20held" onmouseover="window.status='hand-held'; return true;" onmouseout="window.status=''; return true;">hand-held</a> scanner, complaining that it wasn't scanning correctly. After several minutes of hardware and software questions, the tech asked what exactly the person did to scan. "Well," she said, "I simply put it on the side of my head and drag it down." (And she wonders why the "brain scanner" can't find anything!)

User avatar
banana
Reporter
Reporter
Posts: 961
Joined: Tue, 24 May 2005

Postby banana » Mon, 05 Sep 2005 9:42 am

koyuli wrote:Hi, Banana,

Meet again..

I am having a Acer laptop..
Does it have got to do with the recording? Well.. am in office now, not sure which model am I holding..it is rather new..

Ok.. then can you list down what should I buy to get this done?
And maybe the estimated amt. I should be looking at..
Don't want to get exorted..

Thanks.


First of all, check your owner's guide to see if it has a built in TV tuner. If it does, your problem's solved. Until you try to figure out how to actually use it.

If not, you can try Winfast USB TV Tuner. It's basically an external TV tuner box you can plug into your notebook or PC. Not too sure about PCMCIA cards as I haven't been keeping up to date with the latest and greatest. Be warned this will probably not help you leech PayTV. Check Hardware Zone for pricing.
some signatures are more equal than others

koyuli
Reporter
Reporter
Posts: 942
Joined: Sun, 24 Apr 2005

Postby koyuli » Mon, 05 Sep 2005 9:53 am

Hi again..

Thanks.. but oh dear!.. what are you talking about?

Guess.. I just have to lug my laptop to any shop to get it done...
Better give up the thought of trying on my own...

Consider me that "Lady Nemesis of All Electrical and Electronic"..

Thanks again.. especially for the patience..

banana wrote:
koyuli wrote:Hi, Banana,

Meet again..

I am having a Acer laptop..
Does it have got to do with the recording? Well.. am in office now, not sure which model am I holding..it is rather new..

Ok.. then can you list down what should I buy to get this done?
And maybe the estimated amt. I should be looking at..
Don't want to get exorted..

Thanks.


First of all, check your owner's guide to see if it has a built in TV tuner. If it does, your problem's solved. Until you try to figure out how to actually use it.

If not, you can try Winfast USB TV Tuner. It's basically an external TV tuner box you can plug into your notebook or PC. Not too sure about PCMCIA cards as I haven't been keeping up to date with the latest and greatest. Be warned this will probably not help you leech PayTV. Check Hardware Zone for pricing.

User avatar
banana
Reporter
Reporter
Posts: 961
Joined: Tue, 24 May 2005

Postby banana » Mon, 05 Sep 2005 2:50 pm

koyuli wrote:oh dear!


You got that right. Looks like you're gonna get extorted anyway. Best get someone who knows to take a look, maybe accompany you to SLS.
some signatures are more equal than others

koyuli
Reporter
Reporter
Posts: 942
Joined: Sun, 24 Apr 2005

Postby koyuli » Mon, 05 Sep 2005 6:22 pm

Big Hi, Banana,

Well... things are not looking bad..
Came back from Challenger..

Had brought my L.P along... According to them, I only have to buy a T.V box.. nothing else..

They only have one brand.. Oops.. forgotten name already..
Can only remember begining with 'A..'..
Another brand out of stock begining with 'Pina..'??

Ok, now comes the question, any brand or specification up for recomendation before I buy $165 for the 'A...' brand??

User avatar
banana
Reporter
Reporter
Posts: 961
Joined: Tue, 24 May 2005

Postby banana » Mon, 05 Sep 2005 6:30 pm

ADS and Pinnacle?

To be perfectly honest, I have no idea. But less than $200 for something like this sounds decent. I'd ask the salesperson to test out the item on the laptop prior to purchase though.
some signatures are more equal than others

Guest

Postby Guest » Mon, 05 Sep 2005 7:55 pm

Hi again.. Banana..

Thanks again for the tip..
Yup, I thought so, that the price seems reasonable for a new toy for myself..

See you around..

koyuli
Reporter
Reporter
Posts: 942
Joined: Sun, 24 Apr 2005

Postby koyuli » Mon, 05 Sep 2005 10:49 pm

Hi again.. Banana..

Thanks again for the tip..
Yup, I thought so, that the price seems reasonable for a new toy for myself..

See you around..

also consider

Postby also consider » Mon, 05 Sep 2005 11:34 pm

Buying a DVD recorder with built-in HDD. The can transfer the MPG2 files to your laptop / PC and convert to XviD or DivX.

koyuli
Reporter
Reporter
Posts: 942
Joined: Sun, 24 Apr 2005

Postby koyuli » Mon, 05 Sep 2005 11:42 pm

Hi, 'Also Consider'..

Thanks for the tip..

Ok, now I have another option..
But this really sounds steep..

By the way, do droppa another Hi if you ever decided to get registered on this forum, ok?

See ya around..


also consider wrote:Buying a DVD recorder with built-in HDD. The can transfer the MPG2 files to your laptop / PC and convert to XviD or DivX.


  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Computer, Internet, Phone & Electronics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests