Singapore Expats Forum

Halo

Discuss about getting a well paid job or career advancement. Ask about salaries, expat packages, CPF & taxes for expatriate.

bernie

Halo

Postby bernie » Fri, 13 May 2005 1:05 am

Halo, fellow Indo friends. Aku lg mikirin mo apply landed PR juga, tapi masalahnya dulu aku udah pernah kerja bbrp tahun disini (EP) n abis itu studi lagi. Skrg uda kelar n nyari kerja disini tp ga dpt2, so pengen apply LPR.Kira2, ada yg tau ga, kalo uda pernah kerja dulu chancesnya berkurang ga ya, kebanding yg fresh lgs apply gitu. Trus pd pake agent apa, smc ya?Apa cuma itu satu2nya?Biaya ceng go dollar?Thanks ya.

Salam kenal
:D bernie

User avatar
cherryblue
Chatter
Chatter
Posts: 280
Joined: Sat, 11 Dec 2004
Contact:

Postby cherryblue » Fri, 13 May 2005 9:18 am

haloo bernie...
i think the fact that you've worked in spore for a few years in the past could be an advantage for you....
i heard the price hv gone up now....yeah its around $1600, if you have just finished your master and you applied within 1 yr of your graduation u should be entitled for 50% discount....thats what i went tru last time...

you don't have to use any agent...just go to Contact Singapore or SMC....

cheers n good luck!

User avatar
Jun
Editor
Editor
Posts: 1170
Joined: Wed, 11 May 2005
Location: Dreamland

Postby Jun » Fri, 13 May 2005 10:15 am

hi Bernie...

what Cherryblue said was right....the fee was increased since last year

dah brp lama di spore? masa processing LPR itu various....ada yg 3 minggu dah dpt..ada yg berbulan2...n sekali u launching LPR u itu ga bole kerja...ga bole dpt kerjaan dulu sblm LPR you di approved....

skrg disini ini tinggal pake pass apa? long term social visit pass?

keep in touch...:) seneng ada fellowship org indo

User avatar
vielendank
Newbie
Newbie
Posts: 19
Joined: Fri, 04 Mar 2005
Location: ~Seki-Ray~
Contact:

Re: Halo

Postby vielendank » Fri, 13 May 2005 6:26 pm

Hi, I want to ask u about EP application... how do u apply for EP ? Thx...


bernie wrote:Halo, fellow Indo friends. Aku lg mikirin mo apply landed PR juga, tapi masalahnya dulu aku udah pernah kerja bbrp tahun disini (EP) n abis itu studi lagi.

cheerish
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Mon, 09 May 2005
Location: Indonesia

Postby cheerish » Sun, 05 Jun 2005 5:09 pm

kalo boleh tanya, kalian ada tau indonesian organization di spore ga?
I plan to move to Singapore on jul, and lagi cari untuk sewa tempat master bedroom. Can anyone help?

luckytweety
Newbie
Newbie
Posts: 15
Joined: Mon, 19 Feb 2007
Location: Singapore

Hi

Postby luckytweety » Tue, 20 Feb 2007 12:19 am

Hello,
Saya baru datang ke Singapore awal tahun ini, and I do not know anyone here...

Pengen cari temen2 indo juga sih... Disgp ada permias ga ya? Biasa anak2 indo disini ngumpul dimana aja?

Thank you...

hkartadi
Newbie
Newbie
Posts: 18
Joined: Fri, 25 Aug 2006

Re: Hi

Postby hkartadi » Tue, 20 Feb 2007 4:09 pm

luckytweety wrote:Hello,
Saya baru datang ke Singapore awal tahun ini, and I do not know anyone here...

Pengen cari temen2 indo juga sih... Disgp ada permias ga ya? Biasa anak2 indo disini ngumpul dimana aja?

Thank you...


Hallo,

I just came here 2 weeks ago, and looking for a job and hang friends of course. Im also graduated from states (AZ).
Ga ada permias di singapore... ya anak2 indo pencar2, seperti di LA.

PM me ok? if you want to meet and chat about reality of life.

k3nn7i
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: Wed, 14 Feb 2007
Location: Singapore

Postby k3nn7i » Fri, 23 Feb 2007 10:13 am

hi luckytweety, br dtg ke spore aja ya. bs ksh emailnya, soalnya wa mao cr tmn indo...wa tggl dispore dah hampir 6thn. bls ya


Return to “Careers & Jobs in Singapore”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests